Back to basecamp

27 feb

We zijn weer terug op het nest na een week wintersport. Naast skiën, après-ski, lekker eten en in het zonnetje zitten ook een boek gelezen: 196 klushuizen.

In Rotterdam zijn ze met een soortgelijk project gestart, enkele jaren geleden. Dit boek gaat over een aantal huizen uit dat project. Staan veel weetjes en ervaringen in van eerdere klussers. Mooi om te lezen en alvast wat weg te dromen.. Op het internet nog twee weblogs gevonden van mensen die momenteel bezig zijn in hun klushuis in Rotterdam.

Ondertussen is alle info over het bodemonderzoek ook binnen: alles ok. Verder veel gepraat en uitgezocht over manieren van bouwen, subsidies, wat kun je zelf doen (en hoe dan) en wat besteed je uit, wat zijn de materiaalkosten, wat kan uit het bouwdepot en wat uit eigen middelen. Er zijn nog een aantal dingen onduidelijk (vooral over het achterpad – die staat op twee tekeningen ingetekend door de gemeente, maar wel steeds op een andere plek) en daar willen we meer zekerheid over voordat we overgaan tot het al dan niet tekenen van de koopovereenkomst.

Aankomende vrijdag gaan we opnieuw het huis bekijken, Bouli komt in ieder geval mee voor alle bouw- en tekentechnische ondersteuning. Ook kan hij in het vervolgtraject heel veel betekenen (bestek, bouwaanvraag, offerte-aanvragen mee uitpluizen) en heeft hij zelf met Maud hun eigen huis helemaal van casco weer opgebouwd – veel ervaring dus!

Eén reactie naar “Back to basecamp”

 1. Marjon 28/02/2011 bij 21:09 #

  Dag huissie huissie,

  Dank voor jullie leuke reactie op onze blog.

  De voorgevel van jullie toekomstige huisje spreekt tot de verbeelding, ik kan me goed voorstellen dat jullie daar verliefd op werden. Ik ga jullie volgen!

  Ook wij hadden nog vragen uitstaan bij de gemeente en hebben gewacht met ‘ja’ zeggen, ook al wisten we dat we dat toch wel gingen doen. Wij vonden het overigens niet zo erg dat die beginperiode niet zo snel ging. We hadden ieder weekend voldoende voor te bereiden… Nu krijgen we wel haast, we zouden graag nog wat profiteren van de BTW-verlaging op arbeid…

  Onze indeling is inmiddels redelijk uitgekristalliseerd. Tijd om over installaties en materialen na te denken. Eerlijk, het valt me niet mee, ook al ben ik bouwkundige. Ik google wat af…

  Groet, Marjon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: