Nieuwe indeling

5 mrt

In voorgaand bericht lieten we de oude indeling van het huis zien. De oude plafonds zijn allemaal nog gemaakt van stro met kalk en dat gaan we vervangen. Jammer van de sierlijsten en rosetten.. misschien dat er vantevoren een afdruk gemaakt kan worden. Nog uitzoeken hoe duur dat is, maar wellicht te duur om mee te nemen. Dat soort dingen komt later ook.

Alle binnenmuren gaan er ook uit (misschien op de muur tussen de twee voordeuren na). Dat maakt dat je drie ‘bakken’ overhoudt om opnieuw in te delen. Het is passen en meten, ontdekkingen doen en ontwerpen die eerder fantastisch leken, compleet overhoop gooien, omdat er geen rekening is gehouden met bouwbesluiten, architectonische handigheidjes, of omdat het bouwtechnisch gezien of juist weer in het algemeen dagelijks gebruik zwaar onhandig was.

Toch komen we steeds dichterbij een uiteindelijk ontwerp. Straks als alles wat we nog willen weten, gezegd is. Als het koopcontract getekend is. Dan kan Bouli gaan tekenen, kunnen we gaan rekenen, Plan v Aanpak schrijven, taxateur inhuren etc. etc. etc. En dan is al het voorwerk nu best handig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: