Buren, leemstuc en zee

10 apr

Gisteren was een mooie en goede dag! ’s Ochtends zijn we kennis gaan maken met de toekomstige overburen (website!!) die druk bezig waren om de grote gezamenlijke tuin struik-, schuur- en vuilnisvrij te maken. Een flinke klus, maar een hele mooie plek die langzaam uitgepakt wordt.

Toen naar Scheveningen. Vrienden van Maud en Bouli zijn daar met de laatste loodjes van een prachtig pand bezig, ze hebben gekozen voor wandverwarming met leemstuc en daar waren we zeer benieuwd naar. Ziet er goed uit!

Het is makkelijker te verwerken dan gewone stuc, dus daar kunnen we de stucadoor wel plezier mee doen. Therapeutisch leemwerpen in Arnhem op termijn 🙂

Mooie muurafwerking gezien met houten schragen in andere ruimtes van het huis, ook maar eens over nadenken bv. op zolder, mooi en precies zoals ze dat vroeger deden..ook wel weer een helse schilderklus.

Er is in het verbouwen tot nu toe echt geen enkel voordeel dat geen nadeel heeft en andersom 🙂 nu is het nog vooral uitzoeken, maar de tijd van knopen doorhakken komt nu heel snel dichterbij. Spannend, maar ook weer een stap dichterbij hoe het echt gaat worden straks!!

wat ook eeeeeeeerg fijn was om te horen, waren de kosten die zij erin hadden zitten!! Ze hadden niet echt grote concessies gedaan in wensen om kosten uit te sparen en het bedrag dat hij noemde, zat flink onder onze laatste eigen schatting van totale kosten om het huis casco klaar te krijgen 🙂

Na een biertje op het strand aan de slag met Bouli voor de tekeningen en bouwvergunning. Daar zal hij de komende weken druk mee zijn. Zelf zullen we bezig moeten met het afmaken van de badkamer in het huidige huis en het in de verkoop zetten, het regelen van bouwkundig rapport en taxatierapport voor de hypotheek voor het nieuwe huis en aannemers en specialisten uitnodigen offertes uit te brengen op voorgevel, dak en binnenkant.

Als het meezit, kunnen we met mijn vakantie eind juli de eerste muurtjes en plafonds gaan slopen!! Hopen dat dat lukt!!!! 🙂

2 Reacties naar “Buren, leemstuc en zee”

  1. Sint Martens Hof 10/04/2011 bij 15:12 #

    Hallo buren, leuk dat jullie er waren. We maken plannen voor een klus-bbq, doen jullie mee?
    groet van de buren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: