Nieuwe ronde klushuizen st. Marten!

16 apr

Vandaag was de kijkdag voor de tweede ronde klushuizen in St. Marten. Alle ‘nieuwe’ klushuizen staan aan de Hommelseweg en de Nijhoffstraat. Donderdag 21 april is de informatiebijeenkomst in het theatergebouw in de Nijhoffstraat (zie voor meer info: www.klusfactor.nl). Ben benieuwd hoeveel nieuwe kopers het op zal leveren! De huizen tegenover ons staan nu ook in de verkoop.

We zijn eens wezen kijken in een paar huizen (en nog even langs de schuin-tegenover-achterburen van de Hommelseweg, Hester en Leendert hielden ‘open huis’ zodat toekomstige klushuiskopers live het klussen konden voorproeven).

De huizen in de Nijhoffstraat zien er trouwens een stuk minder afgeleefd uit dan de meeste andere panden. Daar valt met een paar ingrepen al snel wat moois van te maken. Dak is al vernieuwd en buitenkant gepleisterd ergens in de 80’er jaren. Financieringseis ziet er ook netjes uit (net boven de 2 ton en dan is dat: vraagprijs huis + k.k. + geschatte renovatiekosten). En eigen tuin én grote gezamenlijke binnentuin. Lijkt me done deal 🙂

Als we ons eigen huis al niet hadden hè!! 🙂 Daar wonen overigens momenteel weer mensen in vanuit de anti-kraak (het is helaas nodig.. en te zien aan de staat van de huizen aan de Hommelseweg, betekent het hebben van krakers vooral vaak dat je huis misbruikt wordt, afgeleefd, verfikt, vernield en nog meer verwaarloosd wordt dan het daarvoor was. Mooie idealen.. )

Zaten ons wel te bedenken dat de komende jaren er elke dag heel wat busjes in de straat zullen staan en om de haverklap vrachtwagens die moeten lossen in het nauwe straatje.. hopelijk kunnen we allemaal wat samenwerken en klussen optellen en samen uitbesteden..of materiaal samen bestellen dat soort dingen!

Koopcontract is binnen, klaar om getekend te worden… MAARRRRRRR (tja..) er kloppen nog steeds een aantal zaken niet en de vraag is even of dat relevant is. Het is een koopcontract dus je zou zeggen: alles is relevant. Maar dit zijn echt kleine rare foutjes, maar misschien wel belangrijk. Maandag nog maar weer nabellen.

Ik heb een linkje toegevoegd: atelier Architecten (aA).

Hier werkt Raimond Scheijen en we zijn erg blij met hem! Afgelopen week zijn we toch weer aan het twijfelen geraakt: moet de indeling boven niet tóch even net weer anders… of niet? Het zal zijn omdat we het nu wat los hebben gelaten en bij Raimond hebben gelegd, maar opeens komen de ideëen weer helemaal los 😉

Het contact met Raimond hierover verliep gewoon erg prettig, heb de idee dat ik hem alles kan vragen en dat niets raar is of dom. En dat is heel fijn!!! Verder ook prettig dat hij alles meteen heeft vastgelegd in een contract, is gewoon helder en duidelijk en het kwam ook heel snel. En natuurlijk is het ook heel prettig dat hij ons ook kan helpen met het invullen van de bouwvergunning aanvraag, want.. ai ai ai! Dat is – om zomaar even in te duiken en helemaal goed in te vullen – eigenlijk niet te doen.

8 Reacties naar “Nieuwe ronde klushuizen st. Marten!”

 1. Han 16/04/2011 bij 22:57 #

  Het viel mij ook op dat de huizen in de Nijhoffstraat die tijdens de tweede ronde verkocht worden er stukken beter uit zien. Aantrekkelijke grote woningen.

  Was het druk vandaag tijdens de open dag?

  • huissie huissie 17/04/2011 bij 09:31 #

   Wij waren er rond 13:00u. en vonden het niet zo druk (op dat moment liepen wij er rond, nog twee bezitters van twee andere kluspanden en een stel dat vol interesse rondliep. Toen we weer naar huis liepen, leek het drukker te worden. Ik ben benieuwd!!!

 2. Leuke blog! De blog van Sint Martenshof hebben we al vermeld op klusfactor.nl bij ‘Volg de klusclug’. Mogen HuissieHuissie daar aan toevoegen?

 3. Eric 22/04/2011 bij 00:37 #

  Interessant project zo’n huissie 🙂 Heb op klusfactor.nl gekeken, renovatiekosten Nijhoffstraat ca 1 ton per adres en Hommelseweg zelfs nog meer, hoe krijgen ze dat voor elkaar? Is een kluswoning echt zo ‘stuk en versleten’? Natuurlijk wel mooi dat dan de basisprijs weer laag is. Uiteindelijk betaal je toch weer zeker twee ton… Blijf ik dus voorlopig mijn Nijmeegse huur betalen dan (think).

  • huissie huissie 22/04/2011 bij 09:42 #

   Tja, twee ton voor een ruime eensgezinswoning in St. marten op loopafstand van het centrum, dat is natuurlijk een belachelijk koopje. Met een ton renovatie valt het dus ook behoorlijk mee: deze tweede ronde klushuizen zijn niet zo slecht vanbinnen als ons huis of die aan de Hommelscheweg.. De huizen moeten geisoleerd worden en er moet HR+ glas in, beetje stuccen, sauzen en nieuwe vloeren, keuken, badkamer en trappen en alles mag eruit komen te zien zoals jij dat wilt. En dat voor iets meer dan twee ton!!! Nee, daar kun je niet voor huren 😉 voor niets gaat alleen de zon op 🙂

  • Hester 01/05/2011 bij 17:22 #

   Kijk anders ook es bij ons; sintmartenshof.wordpress.com

 4. Hester 01/05/2011 bij 17:21 #

  vindt maar eens n huis van bijna 200m2, 40 m2 privétuin, 500 m2 gedeelde tuin, naast het centrum..voor onder de 3 ton. Wie het weet mag het zeggen.
  Trouwens, je moet niet kinderachtig zijn; nu ons eigen klushhuis als antikraker in beheer. De score is tot nu toe 1 ei tegen de gevel en een dichtgelijmd slot.
  en het ei was niet eens biologisch, de doos lag er nog, was van de Aldi:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: