langzaam komen we dichterbij

13 jun

Afgelopen weken:

Op 25 mei is er een bouwkundig adviseur en een taxateur langsgeweest voor de NHG hypotheek en zijn we zelf ook weer in het pand geweest. De bouwkundige was Björn Teelker (wwww.teelker.nl); contact verliep zéér prettig en binnen no-time kregen we zijn rapport dat er goed uitzag (en de kostenraming van hem komt overeen met wat we zelf hadden berekend, ook fijn).

Het taxatierapport wordt opgesteld door Diane Bell van Bell Makelaardij. Hier krijgen we het rapport morgen (?) van. Het is nog even afwachten dus op welk bedrag zij het pand zullen taxeren, maar Diane heeft al door laten schemeren dat het daarmee wel snor zit.

Raimond Scheijen van AtelierArchitecten heeft meerdere tekeningen gemaakt van de indeling op BG, eerste en zolderverdieping, om zo de verschillende mogelijkheden duidelijk te maken. Grappig hoe we er zelf erg lang mee bezig zijn geweest en Raimond dan tóch nog weer met verrassende en interessante andere opties komt! Het is echt een vak apart.

We zijn er ondertussen wel uit hoe het ongeveer moet gaan worden!! 🙂 🙂 Dan kan Raimond berekeningen gaan maken voor de omgevingsvergunning en die kan dan straks ingediend worden. We gaan aan de buitenkant niet echt ingrijpende aanpassingen doen, maar toch is het even afwachten of alles goedgekeurd wordt o.a. omdat het een monumentaal pand is.

We hebben vorige week onze toekomstige buren ontmoet (leuk!!) en de buuv van nr. 52/54 is zelf bouwkundige.. zij zijn vóór alles naar de welstandcommissie gestapt om plannen te laten goedkeuren en dat was natuurlijk voor ons ook veel slimmer geweest. Maar zo zullen er nog wel meer zaken op ons pad komen waar je dan achteraf van kunt zeggen dat het beter anders had gegaan.. 🙂

En! Van Knuvelder-nazaat André Kersten hebben we vorige week een aantal pakketjes met leesvoer over de Knuvelders ontvangen. Met foto van Hermanus!! Veel interessante dingen staan erin, o.a. dat Hermanus de grond in 1880 heeft gekocht voor 482,50 gulden…

En ondertussen zijn we in het oude huis bezig met de badkamermuren: tegels en stuc van de wand bikken en opnieuw stucen.. pfff 🙂 voor de verkoop hè, alles voor de verkoop.

Eén reactie naar “langzaam komen we dichterbij”

  1. Hester 18/06/2011 bij 21:46 #

    Hoi Monique en Barry, komen jullie as zaterdag 2 juli een borreltje drinken bij Sint Martens Hof?
    Vanaf 20.30 u. zijn jullie welkom in de onze tuinen. En neem gerust Hermanus mee.
    Groet van de buur-klussers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: