J. W. Boerbooms?

5 aug

In de nieuwsbrief van makelaar Bell stond dat ze een monument hadden getaxeerd (de onze) en dat ‘J.W. Boerbooms mogelijk de architect zou kunnen zijn’.. als alles achter de rug is, maar eens kijken of dat uitgezocht kan worden. In de monumentenbeschrijving (eerder geplaatst hier) wordt Boerbooms ook genoemd als mogelijke architect namelijk, maar dat hebben we toen helemaal over het hoofd gezien 🙂

In Arnhem was hij niet de minste: hij heeft vlak voor zijn dood in 1899 aan het hoofd gestaan van de herbouw van de Eusebiuskerk.
Ook heeft hij de korenbeurs ontworpen en gebouwd (nu zit er het filmhuis Focus in) en het St. Elisabeth Gasthuis. En nog een handjevol kerken, scholen en pastorieën.

De overeenkomst met andere gebouwen en ons huis is best treffend, maar aan de andere kant, er waren in die tijd natuurlijk meer architecten die neo-gothisch bouwden.

v.l.n.r.: St. Elisabeth Gasthuis (1893 – Utrechtseweg), Korenbeurs (1899 – Korenmarkt), Pastorie St. Janskerk (1896 – Verlengde Hoflaan), St. Aloysisschool (1887 – Weverstraat), Huissiehuissie (1890 – Nijhoffstraat).

2 Reacties naar “J. W. Boerbooms?”

 1. hankoppers 06/08/2011 bij 17:47 #

  Beste mensen van Huissie, Huissie,

  Leuk al die berichten op jullie blog. Mooie foto’s ook! Ik ben erg benieuwd naar de geschiedenis van jullie kluswoning. Misschien vinden jullie het leuk om t.z.t. ook het een ander hierover op de wijksite http://www.sintmartensonsbeekkwartier.nl/ te plaatsen?

  Even heel wat anders. Jullie woning ligt midden in het HKA-terrein. Binnenkort verschijnt er nieuws over de herinrichting hiervan (ook op de wijksite). In principe kunnen bewoners hier ook adviezen over geven. Er is een klankbordgroep. Eigenlijk zou hier meer ruchtbaarheid aan gegevens worden.

  Groeten, Han.

 2. huissie huissie 07/08/2011 bij 15:36 #

  Dag Han,

  Dat lijkt ons heel leuk, om t.z.t. eens iets op de wijksite te plaatsen!! Laat maar horen een keer 🙂

  Over het HKA-terrein: we zijn op de hoogte (o.a. door de wijksite dus) en erg benieuwd wat de definitieve plannen zullen zijn straks.

  Bewoners kunnen adviezen geven, maar wat is eigenlijk het doel van de herinrichting? Is die vooral maatschappelijk/wijk-georienteerd, of kan de insteek ook commercieel zijn waardoor de wijk een financiele oppepper krijgt? Het sluit namelijk mooi aan bij het Modekwartier in Klarendal en ligt in het verlengde van de Hommelsestraat en -weg met veel middenstand in St. Marten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: