weer vorderingen

23 aug

Want:
– de WABO is ingediend op 9 augustus!!
– de zolderverdieping is nu echt zo goed als kaal. Verder geen interessante dingetjes meer gevonden, tenzij je een seventies-puzzel meetelt (maar die telt niet mee, want hij was niet eens compleet).
– er liggen nog wat dingen (kleedjes?) op het zoldertje-op-zolder, maar dat is ook asbest en glas, dus laat nog maar even lekker liggen. Het lijkt allemaal uit de jaren zeventig te komen.
– de eerste verdieping is ook al flink gestript! er kwam een hele leuke bescheiden open haard achter het stuc-monster tevoorschijn 🙂 Oef!
– ook kwam er een plafond tevoorschijn dat heel mooi moet zijn geweest. Kijken of we dat kunnen namaken straks. En natuurlijk nog meer paneeldeuren achter triplex plaatjes…
– sinds kort huren we ook de benedenverdieping via Ad Hoc dus ook daar gestart: tuin is onkruidvrij en hierdoor goed zichtbaar hoe groot (of eerder klein) het wordt, er zijn 3 plafonds verwijderd en we ontdekten 8 lagen behang (alles aangebracht na 1978). Weinig orgineels over, op een paar plafonds na en wat paneeldeuren na..
– ook ontdekten we een zeer interessante constructie (zie foto met oranje balk).. WAT precies ondersteunt die balk? De stenen zitten los namelijk… maar goed, lekker laten zitten, we mogen er toch nog niet aan wriemelen, want constructief.

De foto’s:

3 Reacties naar “weer vorderingen”

 1. Hester 14/09/2011 bij 15:20 #

  Hoi buren, komen jullie as weekend langsbuurten? we hebben een paar open huizen en een terrasje in de tuin

 2. Gert-Jan van Dunnewold 14/09/2011 bij 18:32 #

  hallo, ik ben de buurman van om de hoek, van het witte huisje met het paardenhoofd er boven. Jullie zijn goed bezig zeg! Willen jullie het weer bijna als origineel restaureren? Als ik jullie een tip mag geven dan zou je een keer contact moeten opnemen met een vriend van mij, Arthur Harms, hij woont vlak bij aan het spoor naast de dumpzaak. Hij heeft daar een B&B, in oude stijl verbouwd en ingericht door hem zelf. Het is de moeite waard om een keer bij hem te kijken of advies te vragen. Als je wat foto´s ervan wil zien kijk dan op mijn Facebook pagina

  Groetjes, Gert-Jan van Dunnewold

 3. Huissiehuissie 17/09/2011 bij 19:49 #

  Wauw, eerste impressie is goed zeg! dank voor de tip, wellicht dat we nog contact opnemen met Arthur om eens binnen te kijken en zijn ervaringen te horen! Misschien onbedoeld, maar ook de tuin is inspirerend.

  We willen het huis inderdaad zoveel mogelijk in oude staat terug herstellen, maar het wordt wel een impressie van hoe het vroeger was en ook zullen er minder muren terugkomen, zodat we grotere ruimtes hebben dan vroeger ooit was. En hoewel de gevel redelijk sjiek was voor de buurt (dat is de reden dat het een monument is geworden) is de binnenkant vrij sober. Rozet en baklijsten in achterkamer beneden en in voorkamer boven. We willen ze in alle kamers terug laten komen, in ieder geval de lijsten, de rozetten daar waar ze nu ook zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: