Einde sloopetappe 5

26 feb

Laatste week slopen, weer met hulp: van Dinand en Dennis (beide van het kaliber “stop ze in een ruimte, je hoort en ziet ze de hele dag niet meer een aan het eind van de dag is alles klaar” Superfijn – dank!!!) Hierdoor is de zolder en eerste verdieping nu echt ontdaan van leidingen, houtjes, spijkertjes, plankjes, zand, zand, zand en is de eerste verdieping ook enorm opgeschoten deze week.

Op de laatste dag ben ik zelfs al kunnen beginnen met de ‘laatste ronde’ van de eerste verdieping (spijkertjes uit muren, los stucwerk wegbikken). Die is zo goed als klaar om dingen te herstellen en dan op te bouwen. Zolder is ook bijna klaar, moeten nog wat spijkertjes uit de balken gehaald worden (dagje werk)

Heel binnenkort worden de steigers opgebouwd en gaat het dak er letterlijk af 🙂 Als dat gedaan is, kan de binnenkant op zolder geïsoleerd en afgewerkt worden. Er moeten daar zes metal-stud-muurtjes geplaatst worden, drie deuren en wat afvoer en dan zouden we daar eventueel al kunnen gaan wonen, mocht dat nodig zijn.

Beneden liggen nog wel wat grote klussen: rest van betonnen vloer wegscheppen, vloerbalk stutten bij trap zodat die muur ook weg kan, tegelvloer verwijderen (en heel spannend wat daar nou precies onder zit) en dan nóg twee betonnen vloeren verwijderen (zo’n 10m2 in totaal).. maar daar is nog volop tijd voor!

3 Reacties naar “Einde sloopetappe 5”

 1. Liesette & Abner 26/02/2012 bij 20:20 #

  Ha toekomstige buren! Vanaf woensdag zijn we jullie officiele overburen. Dan krijgen we de sleutel van Nijhoffstraat 71/73. Dat weekend gaan we we meteen aan de slag, dus we komen jullie vast snel tegen.

  Super leuk om jullie blog te lezen. Lezen we een beetje wat ons te wachten staat 😉

  Groet Liesette & Abner

  • huissie huissie 26/02/2012 bij 20:39 #

   Hoi Liesette & Abner!! Wat leuk dat jullie ons gevonden hebben op het net, gefeliciteerd (alvast) met jullie huis!!! Via via (het is een kleine wereld 😉 ) hadden we al gehoord dat jullie misschien onze toekomstige overburen zouden worden 🙂 Ben benieuwd wat jullie ervan willen maken.. we zijn zelf binnen geweest en vonden het een huis met veel potenties!! Erg leuk huis met natuurlijk mooi uitzicht 😉

 2. raimond 06/03/2012 bij 08:51 #

  Sow, jullie zijn goed bezig. Oja, je vroeg je af wat onder de tegels zit? kwaaitaal-elementen, met daaronder de kelder 😉
  2 mogelijkheden: helemaal weghalen dus zodat je nieuwe vloer boven kelder maakt of alleen de tegels maar dan wordt die vloer maatgevend.

  succes Raimond

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: