Er staat wat op stapel

31 mrt

Aankomende week heeft Berry vrij genomen en ook Monique is een paar dagen vrij: nog even de beuk erin en dan is het huis helemaal casco!!

Vanaf daar kunnen de aannemer en René met z’n ploeg zowel binnen als buiten aan de slag en begint het opbouwen!! Volgende week wordt de steiger opgebouwd door Takkenkamp en het asbestreinigingsbedrijf. De aannemer begint in eigen werkplaats alvast met de kozijnen van ramen en deuren. De week erop gaat het dak eraf, asbest eraf en kan er binnen al voorzichtig geïsoleerd worden hier en daar!!

De buren aan beide kanten zijn ook erg druk bezig en beginnen aankomende week ook met werkzaamheden. Aan de overkant is er ook een huis verkocht en daar zijn ze al flink aan het zweten geweest en gaat alles snel: staat al een fikse 10 kuub’er voor het huis! De lente is begonnen, je kunt weer in t-shirt werken 🙂 en we hebben d’r nog steeds veel zin an!!!

Qua ruimte in de straat zal het wel flink lastig worden: er is al parkeerplek te kort en het bouwproces van alle huizen in onze straat zal binnenkort nog meer ruimte innemen aan steigers, bouwmateriaal, afvalcontainers, ruimte om te kunnen lossen etc.

We willen dit allemaal eigenlijk graag goed regelen, want we weten ook wel dat de buurt hier echt niet op zit te wachten (heel logisch!!!): dat horen we in gesprekken, maar merken we ook aan afzettingen van parkeerplaatsen die ’s ochtends toch weer vrijgemaakt zijn door buurtbewoners, waardoor containers niet meer geplaatst kunnen worden.

Helaas is de bouwdrukte ook inherent aan hoe de gemeente dit ‘Klushuizen-project’ heeft opgezet: we móeten aan de slag nadat het huis gekocht is, als we niet tijdig klaar zijn wacht ons een boete van € 25.000,- dus iedereen gaat tegelijkertijd aan het werk. Om de hoek is de gemeente zelf woningen aan het opknappen, dus één en ander loopt nu af en toe al spaak.

Misschien dat we in overleg met gemeente er samen uitkomen? We gaan van onze kant ons best doen en hopen op begrip vanuit de buurt..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: